top of page

Portfólióm

Ételfotózást szeretne? Segítek a legjobbat kiválasztani!

Az ételfotózásnak alapvetően 3 féle típusa van, és biztos vagyok benne,

Ön is már találkozott már mindhárommal.

 

Az első a vendégváró tereket és kiegészítőket is felhasználó Lokális ételfotózás,

 a második egy berendezett környezetben alkotó Art fotózás,

 a harmadik a legtöbb esetben fehér, fekete, vagy zöld háttér előtt dolgozó Termék fotózás.

 

Mindhárom különálló felszerelést és rákészülést igényel,

mind a fotóstól, mind a vendéglátóhelytől, és annak csapatától.

Egy ételfotózás megrendelésekor Önnek is érdemes átgondolnia, mire is lesz szüksége.

Az alábbiakban ebben igyekszem Önnek segítséget adni!

Klasszik ételfoózás

Ételfotózás, az Ön szentélyében

Kiknek ajánlom?

éttermek, kávézók, cukrászdák, bisztrók, vendéglők, egyéb vendéglátóhelyek, vendéglátást is adó szállásadó helyek, panziók, szállódák, marketing és reklámügynökségek

gasztrophotohu ételfotózás étterem Fiastyúk

Ennél az ételfotózási típusnál aktív szerepet játszik a képalkotásban a vendégváró tér, az asztalok, a dressing, a környezet, a fények és még sok egyéb. Ekkor születhetnek olyan képek, amelyre ránézve leendő vendége mintha már az Ön asztalánál ülne. Ekkor nem csak az étel szépsége lesz vendége meghívója, de a környezet, a szervírozás is, ezért arra is nagy figyelmet kell szentelnünk.

A Lokális fotózás során figyelembe kell venni, hogy a vendéglátóhely bizonyos részét a fotózás idejére használni fogjuk, továbbá hogy munkatársai közül is segítségre lesz szükségünk az ételek tálalása, az ételek elhelyezése kapcsán. Továbbá érdemes jó előre leegyeztetni a fényképezésre váró ételek listáját, azok közül minimum egyet a fotózás megkezdésére tálalásra előkészíteni, majd utána folyamatosan a többi ételt is elkészíteni, mert így téve hatékonyan és gördülékenyen, a vendégteret a lehető legkevesebb ideig foglalva lesz kivitelezhető a fotózás.

Atr ételfotózás

Art ételfotózás

Az Art étefotózást főként gasztronómiai kiadványokban, magazinokban, könyvekben, instagram és facebook oldalakon, bloggerek és vloggerek oldalain láthatjuk viszont.

 

Számtalan nagyon jól sikerült képet látok nap mint nap a gasztronómai témájú blogok világából, de igen kevesen tudják, hogy ezen képek mögött komoly fotós technika és tudás, tapasztalat rejlik. Mert nem elég, hogy szép és gusztusos egy étel, meg kell tudni mutatni a legszebb arcát, vagy épp azt a környezetet, amibe azt az ételt beleálmodták.

 

Sőt, néha egy-egy képpel egész alkotási folyamatot is el kell tudnunk mesélni. Varázslatos utazás ez! A Lokális fotózás után ez a kedvenc ételfotózási stílusom, így ebben is nagy örömmel segítek.

Kiknek ajánlom?

ételeiket bemutatni kívánó szakácsoknak, séfeknek, hobbi szakácsoknak és cukrászoknak, gasztrobloggereknek, gasztronómiai kiadóknak, magazinoknak

gasztrophoto.hu ételfotózás art művész fánk
Termékfotózás
gasztrophoto.hu ételfotózás Farkas Zoltán termékfotózás Vicino puncs

Termékfotózás

Az ételfotózás egy speciális ága, rengeteg helyen találkozhatunk vele. Az utcai megállító táblákon, a plakátokon, az asztalsátorokon, egyes étlapokon, vagy épp az uniformizált digitális háttereken is ezek a képek köszönnek vissza ránk. Az ételek termékfotózásának alapja a normál termékfotózás, azaz homogén fekete, fehér vagy zöld háttér előtt történik az ételek befotózása, némi speciális ételfotós eszköztárral megfűszerezve.

 

A Termék fotózás nagyban hasonlít egy Lokális fotózásra, így ez is helyigényes, és jó előre javasolt az befotózandó ételsor leegyeztetése, és a hatékony és gördülékeny munka érdekében az ételek előkészítése és a fotózás során folyamatos pótlása.

Kiknek ajánlom?

vendéglátóhelyek, élelmiszert gyártó cégeknek és vállalkozásoknak, marketing és reklámügynökségeknek

Eseményfotózá

Eseményfotózás

Ahogy egy finom étel akkor a legfinomabb, ha meg is tudjuk osztani másokkal, legyen szó barátainkról, vagy éppen a vendégeinkről, úgy az ételek elkészítése is már önmagában külön kulináris és közösségi élmény tud lenni, amiből még akkor is tudunk töltődni, ha még nem is ettünk egy falatot sem.

 

A kulináris események fotózása más műfaj, mint az ételfotózás, viszont azzal nagyon jól kiegészíthető, sőt külön vendéglátóipari piacot is képes teremteni. Úgy gondolom, érdemes élni ezzel a lehetőséggel!

 

Mert ki ne vágyna arra, hogy kedvenc étterme, kedvenc bisztrója, kedvenc cukrászdája, kedvenc péksége, vagy épp kedvenc kávézója berkein belül, mintegy privát eseményként bepillantást nyerhessen a fogások elkészítésének rejtelmeibe, megismerhesse azokat az alkotókat, szakácsokat, séfeket, baristákat, cukrászokat, pékeket, aki minden nap a tudásuk legjavát adva alkotják meg azokat a fogásokat, amelyeket úgy szeretünk, amelyekért visszajárunk?

Épp ezeknek az eseményeknek a megörökítése ezzel a fotózási tevékenységgel a célom.

Kiknek ajánlom?

gasztronómiai workshoppok, rendezvények, események szervezőinek, illetve ezen események otthonául szolgáló éttermek, bisztrók, cukrászdák, kávézók üzletvezetőinek, tulajdonosainak

gasztrophoto.hu ételfotózás Farkas Zoltán esemény fotózás Létra Klub

Sikerült kiválasztania, melyik típusú ételfotózás illeszkedik leginkább az elképzeléseibe?

Ha megtalálta azt, amelyik leginkább illeszkedik az Ön elképzeléseihez, akkor vagy vegye fel velem a kapcsolatot, hívjon telefonon, írjon egy e-mailt, vagy ami a leggyorsabb, és Önnek a legkényelmesebb, kérjen egy próbafotózást!

 

Bármelyiket is válassza, kérem keressen bátran, örömmel és lelkesen állok a rendelkezésére, hogy megvalósíthassuk elképzeléseit!

bottom of page